Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Basse côte, smashed potatoes & sauce aux herbes

144 reviews

Célébrons l'union des saveurs dans cette recette gourmande !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Eco-score
4.8k

6 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

693 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small), Oven

recipe

Fingerling potatoes

Step 1

Préchauffez le four à 230°C. Dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire les pommes de terre 10 minutes, sur feu moyen.

Paprika

Step 2

Huilez une plaque recouverte de papier cuisson. Ajoutez les pommes de terre égouttées et écrasez-les à l'aide du dos d'un verre. Badigeonnez d'un filet d'huile d'olive, salez, poivrez et assaisonnez de paprika. Enfournez 15 minutes à 230°C.

Whole milk yogurt (plain)
Boursin cheese (garlic & herb)

Step 3

Pendant ce temps, préparez la sauce au yaourt. Dans un bol, mélangez : le yaourt et le fromage ail & fines herbes. Salez et poivrez.

Beef (prime rib)

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez la viande et faites-la cuire 2 à 3 minutes sur chaque face, pour une cuisson saignante. Poivrez.

Step 5

Une fois bien dorées et croustillantes, sortez les smashed potatoes du four.

Step 6

Coupez la viande en tranches fines.

Step 7

Servez la basse côte dans une assiette avec les smashed potatoes. Nappez-les de sauce yaourt et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy693 cal.
Fat47 g
Carbohydrates42 g
Protein24 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Basse côte, smashed potatoes & sauce aux herbes" contains 693 Energy, 47 g of Fat, 42 g of Carbohydrates, 24 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
144 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Basse côte, smashed potatoes & sauce aux herbes