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Gratin de pâtes aux champignons, épinards & comté

105 reviews

Un plat végé aux saveurs réconfortantes !

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
A Nutri-scoreA Eco-score
4.4k

6 minutes

Prep time

19 minutes

Cook time

604 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Baking dish, Stovetop, Frying pan

recipe

Pasta (fusilli or rotini)

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Dans une casserole d'eau bouillantes salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-les.

Baby bella mushrooms (whole)

Step 2

Pendant ce temps, lavez puis coupez les champignons en tranches.

Garlic

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les champignons et l'ail râpé. Salez, poivrez et faites dorer le tout 3 à 4 minutes.

Butter (unsalted)
Corn starch

Step 4

En parallèle, préparez la béchamel. Dans une casserole, ajoutez le beurre et faites-le fondre, sur feu doux. Ajoutez la maïzena et mélangez rapidement à l'aide d'un fouet.

Milk (whole)
Comté (grated)

Step 5

Ajoutez le lait, en mélangeant continuellement, jusqu'à obtenir une texture de pâte à crêpes un peu épaisse. Salez, poivrez et mélangez. Ajoutez la moitié du comté râpé et mélangez, jusqu'à obtenir une texture onctueuse.

Spinach (babies)

Step 6

Ajoutez ensuite les épinards dans la poêle avec les champignons. Mélangez et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes.

Step 7

Dans un plat allant au four, ajoutez les pâtes égouttées et le mélange champignons/épinards. Mélangez bien.

Step 8

Nappez le tout de béchamel et mélangez à nouveau. Parsemez du reste de comté râpé, puis enfournez 15 minutes à 200°C.

Step 9

Une fois bien doré sur le dessus, sortez le plat du four. Servez le gratin de pâtes avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy604 cal.
Fat26 g
Carbohydrates81 g
Protein34 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de pâtes aux champignons, épinards & comté" contains 604 Energy, 26 g of Fat, 81 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
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Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Gratin de pâtes aux champignons, épinards & comté