Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Tomates farcies aux olives & boulgour

8 reviews

La recette idéale pour mettre du soleil dans son assiette !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
A Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart1.3k
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

30 minutesCook time

Calories

307 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Pot (small), Stovetop, Oven, Oven

recipe

Bulgur wheat

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le boulgour selon les instructions du paquet.

Sun-dried tomatoes

Step 2

Pendant ce temps, coupez les tomates séchées en petits morceaux.

Black olives (pitted)

Step 3

Coupez les olives en petits morceaux.

Basil (fresh)

Step 4

Rincez puis hachez finement le basilic.

Tomato (for cooking)

Step 5

Lavez puis découpez le haut des tomates (sur 1 cm environ). Videz la chair dans un bol. Réservez les tomates vidées et hachez la chair.

Step 6

Vérifiez la cuisson du boulgour puis égouttez-le.

Feta cheese (block)

Step 7

Préchauffez le four 180°C. Préparez la farce. Dans un saladier, mélangez : le boulgour, les tomates séchées, les olives, la feta émiettée et le basilic. Ajoutez un filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Ajoutez ensuite la chair de tomates réservée et mélangez à nouveaux.

Step 8

Dans un plat allant au four, ajoutez un filet d'huile d'olive puis disposez les tomates vidées. Garnissez-les du mélange au boulgour, puis replacez les chapeaux des tomates sur le dessus. Enfournez 20 minutes à 180°C.

Step 9

Une fois les tomates farcies aux olives & boulgour bien cuites, sortez-les du four. Servez-les avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy307 cal.
Fat21 g
Carbohydrates25 g
Protein11 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tomates farcies aux olives & boulgour" contains 307 Energy, 21 g of Fat, 25 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
8 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Tomates farcies aux olives & boulgour
Play