Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Oven, Frying pan, Stovetop
Step 1
Préchauffez le four à 220°C. Lavez, épluchez et coupez les pommes de terre en rondelles.
Step 2
Faites cuire les pommes de terre 20 minutes dans une casserole d'eau bouillante salée.
Step 3
Pendant ce temps, lavez puis émincez finement les champignons.
Step 4
Épluchez, puis émincez les oignons.
Step 5
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les oignons et faites-les revenir quelques minutes, sur feu moyen.
Step 6
Ajoutez les champignons dans la poêle. Salez, poivrez et poursuivez la cuisson 7 à 8 minutes.
Step 7
Déglacez la poêle avec le vin blanc et mélangez.
Step 8
Une fois les pommes de terre cuites, égouttez-les.
Step 9
Coupez le reblochon en tranches.
Step 10
Dans un plat à gratin, disposez une couche de pommes de terre, suivie d'une couche du mélange champignons/oignons. Répétez l'opération jusqu'à épuisement des ingrédients. Terminez par la crème fraîche et les tranches de reblochon. Enfournez 15 minutes à 220°C.
Step 11
Une fois le fromage bien fondu et doré, sortez le plat du four. Servez avec une salade assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 700 cal. |
Fat | 36 g |
Carbohydrates | 59 g |
Protein | 31 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Tartiflette végétarienne" contains 700 Energy, 36 g of Fat, 59 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...