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Un plat pour vous faire rêver de contrées lointaines !
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Oven
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Préparez le taboulé selon les instructions du paquet. Réservez au frais.
Step 2
Pendant ce temps, épluchez puis coupez les carottes en biseaux.
Step 3
Dans un plat allant au four, ajoutez les carottes. Assaisonnez-les de cumin, salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Mélangez bien, puis enfournez 20 minutes à 200°C.
Step 4
Pendant ce temps, lavez puis coupez les concombres en petits dés.
Step 5
Préparez la sauce au yaourt. Lavez puis ciselez finement la menthe.
Step 6
Dans un bol, mélangez : le yaourt grec, la menthe ciselée et un filet d'huile d'olive. Salez et poivrez.
Step 7
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les falafels et faites-les dorer sur chaque face pendant 3 minutes.
Step 8
Une fois les carottes cuites à cœur, sortez-les du four. Sortez le taboulé du réfrigérateur, puis égrainez-le, à l'aide d'une fourchette.
Step 9
Servez le taboulé dans une assiette avec les falafels, les carottes rôties et les concombres. Ajoutez la sauce au yaourt et parsemez de feuilles de menthe, s'il vous en reste. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 491 cal. |
Fat | 24 g |
Carbohydrates | 50 g |
Protein | 16 g |
Fiber | 11 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Taboulé, carottes rôties & sauce yaourt" contains 491 Energy, 24 g of Fat, 50 g of Carbohydrates, 16 g of Protein, 11 g of Fiber.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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