Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Stovetop, Pot (small), Frying pan
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. Une fois cuit, égouttez-le et réservez au chaud.
Step 2
Pendant ce temps, lavez puis coupez les poivrons en retirant le coeur avec les pépins. Coupez-les en fines lamelles.
Step 3
Épluchez puis coupez les oignons rouges en fines lamelles.
Step 4
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons rouges et les poivrons. Salez, poivrez puis faites-les revenir 5 à 6 minutes. Versez un petit fond d'eau dans la poêle, puis couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.
Step 5
Ajoutez le mélange d'épices mexicaines et mélangez. Poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes, jusqu'à ce que les poivrons soient tendres à cœur et légèrement grillés.
Step 6
Dans une seconde poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive, sur feu vif. Ajoutez le steak et faites-le griller 2 minutes de chaque côté pour une cuisson saignante. Salez et poivrez de chaque côté.
Step 7
Une fois le steak cuit, laissez-le reposer 1 minute avant de le couper en tranches.
Step 8
Servez le riz avec les poivrons grillés, l'avocat coupé en cubes et le steak. Re-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez un quartier de citron vert, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 589 cal. |
Fat | 16 g |
Carbohydrates | 65 g |
Protein | 42 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Steak "à la mexicaine"" contains 589 Energy, 16 g of Fat, 65 g of Carbohydrates, 42 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
D Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...