Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Steak "à la mexicaine"

164 reviews

Une assiette bien colorée & composée !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreD Eco-score
6.1k

5 minutes

Prep time

14 minutes

Cook time

589 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

White rice (long grain)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. Une fois cuit, égouttez-le et réservez au chaud.

Bell pepper (assorted)

Step 2

Pendant ce temps, lavez puis coupez les poivrons en retirant le coeur avec les pépins. Coupez-les en fines lamelles.

Red onion

Step 3

Épluchez puis coupez les oignons rouges en fines lamelles.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons rouges et les poivrons. Salez, poivrez puis faites-les revenir 5 à 6 minutes. Versez un petit fond d'eau dans la poêle, puis couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.

Taco seasoning

Step 5

Ajoutez le mélange d'épices mexicaines et mélangez. Poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes, jusqu'à ce que les poivrons soient tendres à cœur et légèrement grillés.

Beef (steak)

Step 6

Dans une seconde poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive, sur feu vif. Ajoutez le steak et faites-le griller 2 minutes de chaque côté pour une cuisson saignante. Salez et poivrez de chaque côté.

Step 7

Une fois le steak cuit, laissez-le reposer 1 minute avant de le couper en tranches.

Avocado
Lime

Step 8

Servez le riz avec les poivrons grillés, l'avocat coupé en cubes et le steak. Re-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez un quartier de citron vert, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy589 cal.
Fat16 g
Carbohydrates65 g
Protein42 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Steak "à la mexicaine"" contains 589 Energy, 16 g of Fat, 65 g of Carbohydrates, 42 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreD Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
164 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Steak "à la mexicaine"