Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Bouillon de ravioles & légumes

433 reviews

Un bouillon qui s'adapte à toutes les sauces pour un repas sain & réconfortant à la fois !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
22.1k

5 minutes

Prep time

18 minutes

Cook time

426 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Pot (small), Stovetop

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Épluchez les carottes. Coupez-les en deux dans le sens de la longueur, puis en biseaux.

Leeks

Step 2

Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis coupez-le en tronçons de 3-4cm. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole. Ajoutez les poireaux et les carottes, puis faites-les revenir, sur feu vif, pendant 5 à 6 minutes, en remuant. Salez et poivrez.

Vegetable bouillon (cube)

Step 4

Ajoutez ensuite le cube de bouillon et versez 25cl d'eau par personne. Portez à ébullition, couvrez, puis laissez mijoter pendant 10 minutes.

Dauphiné ravioli

Step 5

Détachez les ravioles délicatement les unes des autres.* Ajoutez-les dans le bouillon et poursuivez la cuisson pendant 2 minutes. Servez aussitôt avec un filet d'huile d'olive et du poivre. C'est prêt ! *Consultez nos tips pour cette étape

Recipe tipVictoire

Pour séparer les plaquettes de ravioles sans les casser, mettez-les au congélateur 10 minutes. Il vous suffit ensuite de les "casser" comme des quartiers de chocolat et de les cuire !

- Victoire, Head of Food

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy426 cal.
Fat18 g
Carbohydrates47 g
Protein16 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bouillon de ravioles & légumes" contains 426 Energy, 18 g of Fat, 47 g of Carbohydrates, 16 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
433 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Bouillon de ravioles & légumes