Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Smashed potato pops, poulet & salade

11 reviews

Des potatoes croustillantes + du poulet juteux = un régal assuré !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Eco-score
Share iOS
Heart1.5k
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

40 minutesCook time

Calories

925 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensil

Oven

recipe

Chicken leg (quarters)

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Sur une plaque recouverte de papier cuisson, disposez les cuisses de poulet. Salez, poivrez et badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive. Enfournez 35 à 40 minutes.

Tater Tots

Step 2

En parallèle, sur une seconde plaque recouverte de papier cuisson, ajoutez les potato pops. Enfournez 5 minutes à 200°C.

Dill (fresh)

Step 3

Pendant ce temps, préparez la sauce yaourt à l'aneth. Lavez puis ciselez finement l'aneth.

Greek Yogurt (plain)

Step 4

Dans un bol, mélangez : le yaourt grec et l'aneth. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive.

Shallot

Step 5

Préparez la vinaigrette. Épluchez puis émincez finement les échalotes.

Apple cider vinegar
Whole grain mustard

Step 6

Dans un bol, mélangez : les échalotes, le vinaigre de cidre, la moutarde à l'ancienne et 1 cuillère à soupe d'huile d'olive par personne. Salez et poivrez.

Step 7

Une fois tendres, sortez les potato pops du four. Écrasez-les à l'aide du dos d'un verre, puis re-enfournez 15 minutes à 200°C.

Step 8

Une fois les smashed potato pops dorées et croustillantes et le poulet cuit à cœur, sortez-les du four.

Spring mix lettuce

Step 9

Servez les cuisses de poulet rôties dans une assiette avec les smashed potato pops et la salade verte. Assaisonnez avec la vinaigrette et servez le tout avec la sauce yaourt à l'aneth. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy925 cal.
Fat64 g
Carbohydrates54 g
Protein34 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Smashed potato pops, poulet & salade" contains 925 Energy, 64 g of Fat, 54 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
11 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Smashed potato pops, poulet & salade
Play