Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Au dîner, à partager ou pour un buffet, le cake sait se faire apprécier de tous !
Oven, Stovetop, Thermomix, Cake pan, Frying pan
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Dans une poêle chaude, ajoutez les lardons. Faites-les revenir 3 à 4 minutes, sur feu vif.
Step 2
Pendant ce temps, préparez la pâte à cake. Dans le bol de mixage du Thermomix, ajoutez : le yaourt et les œufs. Salez, poivrez puis mélangez 15 secondes / vitesse 3.
Step 3
Ajoutez l'huile d'olive et mélangez à nouveau 15 secondes / vitesse 3.
Step 4
Ajoutez ensuite la farine et le levure. Mélangez 20 sec / vitesse 3, jusqu'a obtenir une pâte lisse et homogène.
Step 5
Ajoutez les oignons caramélisés, le fromage râpé et les lardons grillés. Incorporez-les à l'aide de la spatule.
Step 6
Versez la pâte dans un moule à cake huilé ou tapissé avec un papier cuisson (le nôtre fait 29 x 10 cm) et enfournez 40 minutes à 180°C.
Step 7
Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Servez-le à l'apéro ou avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 472 cal. |
Fat | 29 g |
Carbohydrates | 34 g |
Protein | 18 g |
Fiber | 2 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Cake aux lardons & oignons confits" contains 472 Energy, 29 g of Fat, 34 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 2 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...