Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Stovetop, Pot (small), Colander, Frying pan
Step 1
Émincez la viande en tranches fines.
Step 2
Mélangez la sauce nuoc nam, la sauce soja, le sucre et l’huile (soit 1 cuil. à soupe par portion). Versez sur la viande. Poivrez généreusement. Mélangez et réservez à température ambiante.
Step 3
Détachez les fleurettes de brocoli*. Coupez-les en 2 ou 4 selon leurs tailles. Retirez la peau dure du pied et coupez-le en morceaux réguliers. *Consultez nos tips pour cette étape
Step 4
Portez une casserole d’eau salée à ébullition. Plongez les brocolis pour 2 min.
Step 5
Épluchez puis émincez l’ail en fines lamelles.
Step 6
Délayez la maïzena dans 25 ml d’eau froide/personne. Réservez.
Step 7
Égouttez les brocolis.
Step 8
Chauffez un filet d’huile dans un wok ou une poêle. Faites dorer l’ail. Puis sur feu vif ajoutez le bœuf et remuez vivement pendant 30 secondes.
Step 9
Ajoutez ensuite le brocoli, mélangez, faites cuire 2-3 minutes puis versez la maïzena délayée dans l'eau. Remuez, lorsque la sauce épaissit, coupez le feu.
Step 10
Versez dans un plat et saupoudrez de graines de sésame. Accompagnez de riz blanc. C'est prêt !
Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre brocoli coupés en petits cubes dans votre préparation ou utilisez-les pour faire une soupe !
- Hannah, Food Editor
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 360 cal. |
Fat | 20 g |
Carbohydrates | 16 g |
Protein | 31 g |
Fiber | 4 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Bœuf au brocoli" contains 360 Energy, 20 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 4 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
D Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...