Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Bœuf au brocoli

152 reviews

Bœuf et brocoli, un duo inséparable !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreD Eco-score
23.5k

14 minutes

Prep time

6 minutes

Cook time

360 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Colander, Frying pan

recipe

Beef (top round steak)

Step 1

Émincez la viande en tranches fines.

Sugar (granulated)
Soy sauce
Fish sauce

Step 2

Mélangez la sauce nuoc nam, la sauce soja, le sucre et l’huile (soit 1 cuil. à soupe par portion). Versez sur la viande. Poivrez généreusement. Mélangez et réservez à température ambiante.

Broccoli (fresh)

Step 3

Détachez les fleurettes de brocoli*. Coupez-les en 2 ou 4 selon leurs tailles. Retirez la peau dure du pied et coupez-le en morceaux réguliers. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 4

Portez une casserole d’eau salée à ébullition. Plongez les brocolis pour 2 min.

Garlic

Step 5

Épluchez puis émincez l’ail en fines lamelles.

Corn starch

Step 6

Délayez la maïzena dans 25 ml d’eau froide/personne. Réservez.

Step 7

Égouttez les brocolis.

Step 8

Chauffez un filet d’huile dans un wok ou une poêle. Faites dorer l’ail. Puis sur feu vif ajoutez le bœuf et remuez vivement pendant 30 secondes.

Step 9

Ajoutez ensuite le brocoli, mélangez, faites cuire 2-3 minutes puis versez la maïzena délayée dans l'eau. Remuez, lorsque la sauce épaissit, coupez le feu.

Sesame seeds

Step 10

Versez dans un plat et saupoudrez de graines de sésame. Accompagnez de riz blanc. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipHannah

Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre brocoli coupés en petits cubes dans votre préparation ou utilisez-les pour faire une soupe !

- Hannah, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy360 cal.
Fat20 g
Carbohydrates16 g
Protein31 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bœuf au brocoli" contains 360 Energy, 20 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreD Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
152 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Bœuf au brocoli