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Risotto crevettes parmesan & poireaux

342 reviews

Un bon classique : un risotto crémeux aux crevettes & poireaux !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreC Eco-score
18k

6 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

588 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan

recipe

Leeks

Step 1

Coupez les extrémités du poireau pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole chaude, sur feu vif. Ajoutez les poireaux et faites-les revenir 2 à 3 minutes.

Arborio rice
White wine

Step 3

Ajoutez ensuite le riz et faites-le revenir 1 minute avec les poireaux. Déglacez au vin blanc.

Vegetable bouillon (cube)

Step 4

Préparez le bouillon avec 25 cl d'eau par personne. Ajoutez 1 louche de bouillon et mélangez. Laissez le bouillon s'évaporer, puis rajoutez une autre louche. Continuez jusqu'à épuisement du bouillon et jusqu'à ce que le riz soit cuit.

Parmesan (grated)

Step 5

Ajoutez le parmesan et mélangez bien.

Cooked shrimp (frozen)

Step 6

Faites décongeler les crevettes* au préalable, puis incorporez-les dans le risotto. Laissez cuire 1 à 2 minutes sur feu moyen. Salez, poivrez et mélangez à nouveau. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 7

Servez le risotto dans une assiette creuse et parsemez de parmesan râpé. C'est prêt !

😋 Gourmet tipDomitille

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille de faire sauter vos crevette à part et d'ajouter un peu de citron, d'épices au choix et de parsemer le tout de persil.

- Domitille, Créatrice de recettes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy588 cal.
Fat19 g
Carbohydrates64 g
Protein36 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto crevettes parmesan & poireaux" contains 588 Energy, 19 g of Fat, 64 g of Carbohydrates, 36 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Risotto crevettes parmesan & poireaux