Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Curry de colin & poireaux

386 reviews

Une recette comme on les aime. Simple & efficace, mais surtout saine & délicieuse !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Eco-score
20.7k

4 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

531 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Frying pan, Stovetop

recipe

White rice (long grain)

Step 1

Dans une casserole d’eau salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. Égouttez-le en fin de cuisson. Réservez.

Leeks

Step 2

Coupez les extrémités des poireaux* pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Curry powder

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les poireaux. Salez, poivrez et ajoutez le curry. Faites revenir le tout 5 minutes, sur feu moyen, en mélangeant.

Hake (frozen)

Step 4

Déposez les filets de colin dans la poêle, puis versez un fond d'eau. Couvrez et laissez cuire 15 minutes.

Coconut milk

Step 5

Au bout des 15 minutes, versez le lait de coco dans la poêle. Portez à petite ébullition pendant 2 minutes.

Step 6

Servez le curry de poireaux sur le riz avec le filet de colin. Nappez de sauce et dégustez. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipDomitille

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy531 cal.
Fat20 g
Carbohydrates61 g
Protein24 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Curry de colin & poireaux" contains 531 Energy, 20 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 24 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
386 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Curry de colin & poireaux