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Risotto chorizo & épinards

354 reviews

Ce risotto gourmand a juste ce qu'il faut de piquant !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Green-score
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Heart11.8k
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

40 minutesCook time

Calories

551 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Chorizo (cured)

Step 1

Si besoin, enlevez la peau du chorizo. Coupez-le en petits dés.

Shallot

Step 2

Épluchez puis émincez finement les échalotes.

Baby bella mushrooms (whole)

Step 3

Lavez puis coupez les champignons en fines lamelles.

Step 4

Faites chauffer un petit filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les dés de chorizo et faites-les revenir 3 à 4 minutes, en mélangeant. Réservez.

Step 5

Dans la même poêle, gardez l'huile du chorizo et ajoutez les échalotes et les champignons. Faites-les revenir 4 à 6 minutes, en mélangeant.

Arborio rice

Step 6

Ajoutez le riz arborio et faites-le dorer 2 minutes, en mélangeant.

White wine

Step 7

Déglacez au vin blanc et mélangez bien, jusqu'à absorption.

Chicken bouillon (cube)

Step 8

Réhydratez le bouillon dans 250 ml d'eau chaude par personne. Ajoutez le bouillon petit à petit. Mélangez à chaque ajout et laissez le bouillon s'évaporer avant de recommencer l'opération, jusqu'à épuisement du bouillon.

Spinach (fresh)
Parmesan (grated)

Step 9

Une fois le riz cuit, ajoutez les épinards et les dés de chorizo. Poursuivez la cuisson 1 minute en mélangeant.

Step 10

Ajoutez le parmesan et assaisonnez selon vos goûts. Mélangez.

Step 11

Servez le risotto au chorizo et épinards dans une assiette. Parsemez de parmesan râpé, s'il vous en reste et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy551 cal.
Fat23 g
Carbohydrates61 g
Protein23 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto chorizo & épinards" contains 551 Energy, 23 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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