Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Risotto aux poireaux

97 reviews

So good, you'll make it once and then once a week!

Victoire
Victoire
Thermomix
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
14.9k

6 minutes

Prep time

22 minutes

Cook time

413 cal.

Per serving

Utensil

Thermomix

recipe

Shallot

Step 1

Placez les échalotes épluchées dans le Thermomix et mélangez 5 sec / vitesse 5. Raclez ensuite les parois du bol avec la spatule.

Leeks
Butter (unsalted)

Step 2

Ajoutez la moitié du beurre coupé en morceaux, les poireaux* lavés et émincés dans le Thermomix. Faites revenir 4 min / 120°C / sens inverse / vitesse 1. *Consultez nos tips pour cette étape

Arborio rice

Step 3

Ajoutez le riz et faites rissoler 3 min / 120°C / sens inverse / vitesse mijotage. (Optionnel : si vous en avez, ajoutez une petite lampée de vin blanc).

Arborio rice
Vegetable bouillon (cube)

Step 4

Versez 150 g d'eau bouillante par personne, le bouillon de légumes, salez, poivrez et laissez cuire 15 min / 100°C / sens inverse / vitesse Mijotage.

Butter (unsalted)
Parmesan (grated)

Step 5

En fin de cuisson, ajoutez le reste du beurre, le parmesan et mélangez 30 sec / sens inverse / vitesse 1.

Step 6

Servez le risotto dans les assiettes, salez, poivrez, c'est prêt !

♻️ Zero waste tipCamille C

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Camille C, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy413 cal.
Fat12 g
Carbohydrates64 g
Protein11 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto aux poireaux" contains 413 Energy, 12 g of Fat, 64 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
97 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Risotto aux poireaux