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Risotto aux poireaux

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Tellement bon que plus on en fait, plus on en refait.

Victoire
Victoire
Thermomix
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
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Heart15.7k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

27 minutesCook time

Calories

430 cal.Per serving

Utensil

Thermomix

recipe

Shallot

Step 1

Placez les échalotes épluchées dans le Thermomix et mélangez 5 sec / vitesse 5. Raclez ensuite les parois du bol avec la spatule.

Leeks
Butter

Step 2

Ajoutez la moitié du beurre coupé en morceaux, les poireaux* lavés et émincés dans le Thermomix. Faites revenir 4 min / 120°C / sens inverse / vitesse 1. *Consultez nos tips pour cette étape

Arborio rice
White wine

Step 3

Ajoutez le riz et le vin blanc (optionnel). Faites rissoler 3 min / 120°C / sens inverse / vitesse mijotage. Ajoutez le vin blanc (optionnel)

Arborio rice
Vegetable bouillon (cube)

Step 4

Versez 150 g d'eau bouillante par personne, le bouillon de légumes, salez, poivrez et laissez cuire 15 à 20 min / 100°C / sens inverse / vitesse Mijotage.

Butter
Parmesan (grated)

Step 5

En fin de cuisson, ajoutez le reste du beurre, le parmesan et mélangez 30 sec / sens inverse / vitesse 1.

Step 6

Servez le risotto dans les assiettes, salez, poivrez, c'est prêt !

♻️ Zero waste tip

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

Un client astucieux

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy430 cal.
Fat12 g
Carbohydrates65 g
Protein11 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto aux poireaux" contains 430 Energy, 12 g of Fat, 65 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Risotto aux poireaux