Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Quiche poivron & chorizo

376 reviews

Uniquement des produits typiques d'Espagne dans cette quiche muy picante !

Coline
Coline
$$$
Very easy
D Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart49.4k
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

50 minutesCook time

Calories

399 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Pie crust (ready-to-bake)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Placez la pâte brisée dans un moule à tarte (le nôtre fait 31 cm de diamètre) et piquez-la avec une fourchette. Faites pré-cuire la pâte 5 minutes.

Tomme

Step 2

Pendant ce temps, coupez la croute de la tomme puis râpez-la. Réservez.

Bell pepper (red)

Step 3

Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en fines lamelles.

Chorizo (cured)

Step 4

Enlevez la peau du chorizo, si vous le souhaitez, puis coupez-le en petits dés.

Step 5

Dans une poêle chaude, ajoutez les poivrons et le chorizo. Poivrez et faites revenir le tout 3 à 4 minutes. Réservez.

Egg
Milk (whole)
Heavy cream

Step 6

Préparez l'appareil à quiche. Dans un saladier, ajoutez : les œufs, le lait, la crème et la tomme râpée*. Salez, poivrez puis fouettez le tout. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 7

Une fois la pâte pré-cuite, sortez-la du four. Répartissez les poivrons et le chorizo dans le fond, puis versez l'appareil à quiche par-dessus. Re-enfournez 45 minutes à 180°C.

Step 8

Une fois bien dorée et cuite, sortez la quiche du four et servez-la avec une salade verte, assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

😋 Gourmet tipDomitille

Pour varier les plaisirs, on vous conseille de remplacer la tomme par de l'emmental, du gruyère ou du comté râpé.

- Domitille, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy399 cal.
Fat28 g
Carbohydrates20 g
Protein15 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Quiche poivron & chorizo" contains 399 Energy, 28 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 15 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
376 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Quiche poivron & chorizo