Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Quiche aux poireaux, carottes & curry

143 reviews

Une quiche aux saveurs épicées, à tester sans plus attendre !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
C Nutri-scoreA Eco-score
Share iOS
Heart17.8k
Prep Time

12 minutesPrep time

Cooking Pot

50 minutesCook time

Calories

336 cal.Per serving

Ingredients for 1 quiche

SelectorServings

Utensils

Oven, Whisk, Tart pan

recipe

Pie crust (ready-to-bake)

Step 1

Préchauffez votre four à 180°C. Placez la pâte brisée dans un moule à tarte (le nôtre fait 25 cm de diamètre) et piquez-la avec une fourchette. Faites-la précuire 5 minutes à 180°C, puis réservez.

Carrots (fresh)

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis coupez les carottes en petits cubes (alternativement, vous pouvez râper les carottes).

Leeks

Step 3

Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les poireaux et faites-les revenir 5 à 6 minutes, en mélangeant.

Milk (whole)
Crème fraîche
Egg
Curry powder

Step 5

En parallèle, préparez l'appareil à quiche. Dans un saladier, ajoutez : le lait, la crème, les œufs et le curry en poudre. Salez, poivrez, puis fouettez le tout, jusqu'à obtenir une préparation homogène.

Feta cheese (block)

Step 6

Répartissez les légumes dans le fond de tarte, puis versez l'appareil à quiche par-dessus. Parsemez le tout de la feta émiettée, puis enfournez 40 à 45 minutes à 180°C.

Step 7

Une fois bien dorée et cuite à cœur, sortez la quiche du four et servez-la accompagnée d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy336 cal.
Fat22 g
Carbohydrates23 g
Protein11 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Quiche aux poireaux, carottes & curry" contains 336 Energy, 22 g of Fat, 23 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA Eco-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
143 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Quiche aux poireaux, carottes & curry