Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Une quiche aux saveurs épicées, à tester sans plus attendre !
Oven, Whisk, Tart pan
Step 1
Préchauffez votre four à 180°C. Épluchez les carottes et coupez-les en petits cubes.
Step 2
Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.
Step 3
Dans un saladier, ajoutez le lait, la crème, les œufs et le curry en poudre. Salez et poivrez puis fouettez le mélange jusqu'à obtenir une préparation homogène.
Step 4
Placez la pâte brisée dans un moule à tarte et piquez-la avec une fourchette. Répartissez les carottes et les poireaux émincés dans le fond.* *Consultez nos tips pour cette étape
Step 5
Versez l'appareil à quiche, puis émiettez la feta sur le dessus.
Step 6
Enfournez la quiche pendant 40-45 minutes, jusqu'à ce qu'elle soit bien dorée. Servir chaud ou froid avec une petite salade verte. C'est prêt !
Faites revenir les légumes quelques minutes à la poêle avant la cuisson au four, pour des légumes plus tendres.
- Camille U, Diététicienne
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 334 cal. |
Fat | 21 g |
Carbohydrates | 24 g |
Protein | 11 g |
Fiber | 3 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Quiche aux poireaux, carottes & curry" contains 334 Energy, 21 g of Fat, 24 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 3 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...