Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Lasagnes poireaux & saumon

350 reviews

Une association de saveurs des plus parfaites !

Domitille
Domitille
$$$
Easy
A Nutri-scoreA Eco-score
Share iOS
Heart17.5k
Prep Time

24 minutesPrep time

Cooking Pot

48 minutesCook time

Calories

1064 cal.Per serving

Utensils

Oven, Pot (small), Stovetop, Frying pan

recipe

Leeks

Step 1

Si besoin, faites décongeler le saumon. Préchauffez le four à 180°C. Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis coupez-les en rondelles de 1 à 2 cm. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Step 2

Faites fondre une noisette de beurre dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les poireaux émincés. Salez, poivrez, puis faites-les revenir 2 à 3 minutes, en mélangeant. Couvrez et poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes, sur feu doux.

Butter
Flour (all-purpose)

Step 3

Pendant ce temps, préparez la béchamel. Dans une casserole, ajoutez le beurre et faites-le fondre, sur feu doux. Ajoutez la farine et mélangez rapidement.

Milk (whole)
Nutmeg (ground)

Step 4

Ajoutez progressivement le lait, en mélangeant, jusqu'à obtenir une texture de pâte à crêpes un peu épaisse. Salez, poivrez et ajoutez un peu de muscade râpée (optionnel), puis mélangez. Réservez hors du feu.

Salmon (fresh)

Step 5

Enlevez la peau des filets de saumon, puis coupez-les en gros cubes.

Step 6

Vérifiez la cuisson des poireaux.

Lasagna sheets (oven-ready)

Step 7

Beurrez le fond d'un plat allant au four (le nôtre fait 20 x 20 cm), puis ajoutez une première couche de poireaux suivie de la moitié des cubes de saumon. Nappez le tout de béchamel, puis recouvrez de feuilles de lasagnes. Répétez l'opération une seconde fois.

Mozzarella (shredded)

Step 8

Terminez par une couche de béchamel et de mozzarella râpée. Poivrez puis enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Step 9

Une fois les lasagnes bien dorées et le fromage fondu, sortez le plat du four. Servez-les accompagnées d'une salade verte. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy1064 cal.
Fat59 g
Carbohydrates78 g
Protein54 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Lasagnes poireaux & saumon" contains 1064 Energy, 59 g of Fat, 78 g of Carbohydrates, 54 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
350 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Lasagnes poireaux & saumon
Play