Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Quatre-quarts

63 reviews

Une recette impossible à oublier : un quart de beurre, un quart de farine, un quart de sucre, un quart d'œuf !

Coline
Coline
Very easy
26.4k

10 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

406 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Cake pan, Whisk

recipe

Butter (unsalted)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Passez le beurre 30 secondes au micro-ondes pour le ramollir.

Butter (unsalted)
Sugar (granulated)

Step 2

Placez le beurre dans un récipient, ajoutez le sucre et mélangez au fouet.

Egg

Step 3

Ajoutez les œufs un par un et mélangez avant d'en incorporer un nouveau.

Flour (all-purpose)

Step 4

Ajoutez la farine petit à petit en mélangeant au fouet.

Baking powder

Step 5

Ajoutez la levure et mélangez.

Step 6

Beurrez un moule à cake (le notre fait 29 x 10 cm). Versez-y la préparation et enfournez 40 minutes en chaleur tournante à 180°C.

Step 7

Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Laissez refroidir avant de déguster. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy406 cal.
Fat24 g
Carbohydrates43 g
Protein6 g
Fiber0.98 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Quatre-quarts" contains 406 Energy, 24 g of Fat, 43 g of Carbohydrates, 6 g of Protein, 0.98 g of Fiber.

63 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Quatre-quarts