Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un plat à servir avec une bolée de cidre frais !
Make sure you have...
Stovetop, Pot (small), Frying pan
Step 1
Lavez, évidez puis coupez la courge en deux. Coupez-la ensuite en cubes à l'aide d'un bon couteau.
Step 2
Versez les cubes de courge dans la casserole d'eau bouillante. Laissez cuire 20 minutes à feu moyen.
Step 3
Pendant ce temps, coupez le poulet en lamelles.
Step 4
Faites chauffer une poêle avec un filet d'huile d'olive. Ajoutez le poulet et faites revenir sur feu moyen pendant 1 à 2 minutes, le temps que les morceaux de poulet soient bien dorés.
Step 5
Pendant ce temps, épluchez, coupez l'oignon en deux puis en lamelles.
Step 6
Salez et poivrez le poulet et ajoutez les oignons. Mélangez. Faites cuire 4 minutes sur feu moyen en remuant.
Step 7
Versez le cidre pour déglacer les sucs de cuisson. Laissez réduire 3 minutes.
Step 8
Ajoutez la crème et mélangez. Réservez au chaud.
Step 9
Égouttez la courge. Ajoutez une noisette de beurre, salez, poivrez puis mixez. Vous devez obtenir une purée lisse.
Step 10
Servez la purée avec le poulet, nappez de sauce, salez et poivrez, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 500 cal. |
Fat | 25 g |
Carbohydrates | 45 g |
Protein | 40 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Poulet au cidre & purée de potimarron" contains 500 Energy, 25 g of Fat, 45 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...