Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Poulet au cidre & purée de potimarron

391 reviews

Un plat à servir avec une bolée de cidre frais !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
41.1k

4 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

500 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Red kuri squash (potimarron)

Step 1

Lavez, évidez puis coupez la courge en deux. Coupez-la ensuite en cubes à l'aide d'un bon couteau.

Step 2

Versez les cubes de courge dans la casserole d'eau bouillante. Laissez cuire 20 minutes à feu moyen.

Chicken breast

Step 3

Pendant ce temps, coupez le poulet en lamelles.

Step 4

Faites chauffer une poêle avec un filet d'huile d'olive. Ajoutez le poulet et faites revenir sur feu moyen pendant 1 à 2 minutes, le temps que les morceaux de poulet soient bien dorés.

Yellow onion

Step 5

Pendant ce temps, épluchez, coupez l'oignon en deux puis en lamelles.

Step 6

Salez et poivrez le poulet et ajoutez les oignons. Mélangez. Faites cuire 4 minutes sur feu moyen en remuant.

Hard cider

Step 7

Versez le cidre pour déglacer les sucs de cuisson. Laissez réduire 3 minutes.

Crème fraîche

Step 8

Ajoutez la crème et mélangez. Réservez au chaud.

Red kuri squash (potimarron)

Step 9

Égouttez la courge. Ajoutez une noisette de beurre, salez, poivrez puis mixez. Vous devez obtenir une purée lisse.

Step 10

Servez la purée avec le poulet, nappez de sauce, salez et poivrez, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy500 cal.
Fat25 g
Carbohydrates45 g
Protein40 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet au cidre & purée de potimarron" contains 500 Energy, 25 g of Fat, 45 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
391 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Poulet au cidre & purée de potimarron