Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Crumble saumon poireaux

Give a review!

Le crumble c'est la simplicité et la gourmandise combinés en un seul plat !

Victoire
Victoire
Digicook
$$$
Very easy
C Nutri-scoreB Eco-score
51

10 minutes

Prep time

50 minutes

Cook time

608 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Digicook, Baking dish

recipe

Flour (all-purpose)
Butter (unsalted)
Parmesan (grated)

Step 1

Réalisez la pâte à crumble : ajoutez la farine, le beurre et le parmesan dans le bol de votre Digicook. Fermez le couvercle avec le bouchon mesureur et programmez : vitesse 4 / 30 secondes. Réservez le mélange dans un récipient à part.

Leeks

Step 2

Préchauffez votre four à 180°C. Coupez les extrémités des poireaux* puis coupez-les en rondelles. Rincez-les à l'eau claire pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Leeks

Step 3

Une fois égouttés, ajoutez les poireaux dans le bol du Digicook avec une noisette de beurre. Fermez le couvercle sans le bouchon mesureur et programmez en mode reverse : 100°C / vitesse 1 / 10 minutes.

Crème fraîche

Step 4

Ajoutez ensuite la crème, sel, poivre dans les poireaux. Fermez le couvercle sans le bouchon mesureur et programmez en mode reverse : 100°C / vitesse 1 / 10 minutes.

Smoked salmon

Step 5

Ajoutez le saumon fumé dans un plat allant au four en le répartissant dans le fond. Ajoutez la fondue de poireaux sur le dessus et terminez avec le crumble émietté sur le dessus.

Step 6

Enfournez à 180°C pendant 30 minutes. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipCamille C

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Camille C, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy608 cal.
Fat39 g
Carbohydrates39 g
Protein26 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Crumble saumon poireaux" contains 608 Energy, 39 g of Fat, 39 g of Carbohydrates, 26 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreB Eco-score

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Crumble saumon poireaux