Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Lasagnes d'épinards à la ricotta & sauce tomate

18 reviews

Faites le plein de légumes avec ces lasagnes gourmandes !

Camille U.
Camille U.
Protéines 💪
$$$
Very easy
C Nutri-scoreA Eco-score
Share iOS
Heart2.5k
Prep Time

15 minutesPrep time

Cooking Pot

49 minutesCook time

Calories

575 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Frying pan, Oven

recipe

Yellow onion

Step 1

Épluchez puis émincez finement les oignons.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons et faites-les revenir 4 à 5 minutes.

Spinach (frozen)

Step 3

Ajoutez les épinards surgelés. Couvrez et poursuivez la cuisson 5 à 6 minutes.

Garlic
Ricotta cheese

Step 4

Vérifiez la cuisson des épinards, puis ajoutez l'ail râpé. Salez, poivrez puis ajoutez la ricotta. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.

Tomato sauce
Lasagna sheets (oven-ready)

Step 5

Dans un plat allant au four (le nôtre fait 25 x 20 cm), étalez une première couche de sauce tomate suivie des feuilles de lasagnes et d'une couche du mélange épinards / ricotta. Répétez l'opération sur deux couches supplémentaires.

Mozzarella (low-moisture, for cooking)

Step 6

Terminez par une couche de sauce tomate et de rondelles de mozzarella. Enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Step 7

Une fois les lasagnes d'épinards à la ricotta bien dorées, sortez le plat du four. Servez-les accompagnées d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy575 cal.
Fat27 g
Carbohydrates53 g
Protein29 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Lasagnes d'épinards à la ricotta & sauce tomate" contains 575 Energy, 27 g of Fat, 53 g of Carbohydrates, 29 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA Eco-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
18 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Lasagnes d'épinards à la ricotta & sauce tomate
Play