Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Faites le plein de légumes avec ces lasagnes gourmandes !
Stovetop, Frying pan, Oven
Step 1
Épluchez puis émincez finement les oignons.
Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons et faites-les revenir 4 à 5 minutes.
Step 3
Ajoutez les épinards surgelés. Couvrez et poursuivez la cuisson 5 à 6 minutes.
Step 4
Vérifiez la cuisson des épinards, puis ajoutez l'ail râpé. Salez, poivrez puis ajoutez la ricotta. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
Step 5
Dans un plat allant au four (le nôtre fait 25 x 20 cm), étalez une première couche de sauce tomate suivie des feuilles de lasagnes et d'une couche du mélange épinards / ricotta. Répétez l'opération sur deux couches supplémentaires.
Step 6
Terminez par une couche de sauce tomate et de rondelles de mozzarella. Enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.
Step 7
Une fois les lasagnes d'épinards à la ricotta bien dorées, sortez le plat du four. Servez-les accompagnées d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 575 cal. |
Fat | 27 g |
Carbohydrates | 53 g |
Protein | 29 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Lasagnes d'épinards à la ricotta & sauce tomate" contains 575 Energy, 27 g of Fat, 53 g of Carbohydrates, 29 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...