Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Gratin de ravioles & poireau

891 reviews

Vos enfants vont adorer les poireaux dans ce gratin crémeux à souhait !

Coline
Coline
$$$
Very easy
C Nutri-scoreA Eco-score
54.7k

6 minutes

Prep time

28 minutes

Cook time

868 cal.

Per serving

Ingredients

Make sure you have...

Butter (unsalted) (1 Dab)

Utensils

Oven, Stovetop, Frying pan, Baking dish

recipe

Leeks

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Retirez le vert des poireaux* et lavez-les. Coupez-les en 2 dans le sens de la longueur puis en fines lamelles. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 2

Dans une poêle chaude, ajoutez une noisette de beurre (ou d'huile d'olive). Versez les poireaux, salez et poivrez. Faites revenir 2 minutes à feu vif.

Step 3

Ajoutez ensuite un filet d'eau et couvrez la poêle. Laissez cuire 6 minutes supplémentaires à feu moyen.

Dauphiné ravioli
Leeks
Heavy cream

Step 4

Dans un plat à gratin, versez un filet d'huile d'olive puis placez successivement une plaquette de ravioles, les poireaux et la crème.

Comté (grated)

Step 5

Faites 3 couches comme pour des lasagnes. Terminez par une plaque de ravioles, de la crème et du comté râpé. Salez et poivrez.

Step 6

Enfournez 20 minutes à 200°C.

Step 7

Servez seul ou avec une salade pour accompagner. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipCamille C

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Camille C, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy868 cal.
Fat63 g
Carbohydrates47 g
Protein25 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de ravioles & poireau" contains 868 Energy, 63 g of Fat, 47 g of Carbohydrates, 25 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA Eco-score

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
891 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Gratin de ravioles & poireau