Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Une recette super simple à réaliser avec des pâtes, du thon & de la sauce tomate !
Oven, Stovetop, Pot (small), Baking dish
Step 1
Préchauffez le four à 210°C. Faites cuire les pâtes dans une casserole d'eau bouillante salée selon les instructions du paquet. Égouttez-les en fin de cuisson.
Step 2
Pendant ce temps, épluchez puis coupez l'oignon en fines lamelles.
Step 3
Dans un plat allant au four, (le nôtre fait 20 x 20 cm) ajoutez les pâtes égouttées, la sauce tomate, le thon émietté, l'ail râpé et des herbes de Provence, si vous en avez*. Salez, poivrez et mélangez. *Consultez nos tips pour cette étape
Step 4
Parsemez de fromage râpé sur le dessus.
Step 5
Gratinez pendant 20 minutes au four à 210°C, jusqu'à ce que le dessus soit bien doré. Servez le gratin avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'ajouter des poivrons grillés ou des champignons poêlés, selon les saisons.
- Domitille, Food Editor
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 505 cal. |
Fat | 10 g |
Carbohydrates | 88 g |
Protein | 39 g |
Fiber | 8 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin de pâtes, sauce tomate & thon" contains 505 Energy, 10 g of Fat, 88 g of Carbohydrates, 39 g of Protein, 8 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...