Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Stovetop, Oven, Pot (small)
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les patates douces en cubes.
Step 2
Dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire les morceaux de patate douce pendant 10 à 15 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient tendres.
Step 3
Pendant ce temps, concassez les noisettes grossièrement à l'aide d'un couteau.
Step 4
Une fois les patates douces cuites, égouttez-les. Salez et poivrez-les, puis versez la crème liquide par-dessus. Écrasez le tout à l'aide d'un presse-purée ou d'une fourchette, jusqu'à obtenir une purée onctueuse.
Step 5
Dans un plat à gratin, étalez une première couche de purée de patate douce. Ajoutez une couche de tranches de jambon par-dessus, suivie de rondelles de chèvre. Répétez l'opération une deuxième fois en terminant par une couche de purée de patate douce.
Step 6
Parsemez le tout de chapelure et de noisettes concassées. Ajoutez un filet d'huile d'olive, puis enfournez 20 à 25 minutes à 200°C.
Step 7
Une fois bien doré, sortez le gratin du four. Servez-le accompagnée d'une petite salade verte. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 867 cal. |
Fat | 50 g |
Carbohydrates | 64 g |
Protein | 35 g |
Fiber | 11 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin de patate douce, chèvre & jambon" contains 867 Energy, 50 g of Fat, 64 g of Carbohydrates, 35 g of Protein, 11 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...