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Escalope de dinde, tomates cerises & écrasé de pommes de terre

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Savourez ce plat simple & gourmand !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
6.6k

5 minutes

Prep time

15 minutes

Cook time

718 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

Potato

Step 1

Épluchez les pommes de terre et coupez-les en petits dés.

Step 2

Faites bouillir une casserole d'eau chaude salée, ajoutez-y les pommes de terre et laissez cuire 15 minutes.

Cherry tomatoes

Step 3

En parallèle, faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les tomates cerises. Salez, poivrez et faites-les revenir 2 à 3 minutes, en remuant.

Spinach (frozen)

Step 4

Baissez le feu et ajoutez les épinards surgelés. Couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes, jusqu'à ce que les épinards soient décongelés et les tomates cerises soient légèrement tendres.

Crème fraîche
Parmesan (grated)

Step 5

Ajoutez la crème fraîche, le parmesan râpé et du poivre. Mélangez puis réservez au chaud.

Step 6

Vérifiez la cuisson des pommes de terres puis égouttez-les.

Step 7

Ajoutez une noisette de beurre (optionnel), salez et poivrez. À l'aide d'une fourchette ou d'un presse-purée, écrasez les pommes de terre, puis réservez au chaud.

Turkey breast (cutlet)

Step 8

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une seconde poêle. Ajoutez les escalopes de dinde et faites-les cuire 3 à 4 minutes, sur chaque face, jusqu'à ce qu'elles soient bien dorées. Salez et poivrez.

Step 9

Dans une assiette, servez l'écrasé de pommes de terre avec les tomates et épinards et l'escalope de dinde. Re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy718 cal.
Fat38 g
Carbohydrates49 g
Protein52 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Escalope de dinde, tomates cerises & écrasé de pommes de terre" contains 718 Energy, 38 g of Fat, 49 g of Carbohydrates, 52 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
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€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Escalope de dinde, tomates cerises & écrasé de pommes de terre