Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un cocktail d'ingrédients bien choisis pour des crevettes sautées de folie !
Stovetop, Pot (small), Frying pan
Step 1
Dans une casserole, ajoutez l'eau, le lait de coco et le riz. Salez, mélangez et portez à petite ébullition. Couvrez et laissez cuire 10 à 12 minutes.
Step 2
Pendant ce temps, lavez puis coupez les courgettes en demi-lunes.
Step 3
Préparez la marinade. Dans un saladier, mélangez : la bière, la sauce soja, le jus de citron vert, l'ail râpé et les crevettes.
Step 4
Vérifiez la cuisson du riz. Il doit avoir absorbé tout le liquide.
Step 5
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les courgettes. Salez, poivrez et faites-les revenir 8 à 9 minutes.
Step 6
Ajoutez les crevettes avec la marinade dans la poêle avec les courgettes. Mélangez et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes.
Step 7
Servez le riz au lait de coco dans une assiette creuse avec les crevettes sautées au citron vert. Ajoutez quelques feuilles de coriandre, si vous en avez et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 572 cal. |
Fat | 21 g |
Carbohydrates | 68 g |
Protein | 27 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Crevettes sautées au citron vert, courgettes & riz coco" contains 572 Energy, 21 g of Fat, 68 g of Carbohydrates, 27 g of Protein, 5 g of Fiber.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...