Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Faites le plein d'énergie avec cette chakchouka riche en fibres & en protéines !
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan
Step 1
Épluchez puis coupez les oignons en fines lamelles.
Step 2
Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-les. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.
Step 3
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les oignons et les poireaux. Salez, poivrez, puis faites-les revenir 2 à 3 minutes, en mélangeant. Couvrez et poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes, sur feu doux.
Step 4
Ajoutez la pulpe de tomates et les lentilles. Mélangez, puis couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.
Step 5
Creusez des puits dans le mélange. Cassez-y délicatement les œufs, puis salez et poivrez-les. Couvrez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
Step 6
Ajoutez la feta émiettée et les feuilles de basilic, si vous en avez. Re-assaisonnez selon vos goûts et dégustez chaud avec du pain grillé. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 450 cal. |
Fat | 23 g |
Carbohydrates | 27 g |
Protein | 28 g |
Fiber | 8 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Chakchouka aux lentilles & poireaux" contains 450 Energy, 23 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 28 g of Protein, 8 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...