Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Caprice des Dieux pané, pommes grenailles & salade

169 reviews

Comme une fondue, avec le croustillant en plus !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
B Nutri-scoreA+ Green-score
Share iOS
Heart6.3k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

15 minutesCook time

Calories

422 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Fingerling potatoes

Step 1

Dans une casserole d’eau bouillante salée, ajoutez les pommes de terre. Faites-les cuire 12 à 15 minutes, sur feu moyen. En fin de cuisson, égouttez-les. Réservez au chaud.

Egg

Step 2

Pendant ce temps, dans une assiette creuse, cassez les œufs. Salez, poivrez, puis fouettez-le à l'aide d'une fourchette.

Flour (all-purpose)
Bread crumbs (plain)

Step 3

Dans une seconde assiette creuse, ajoutez la farine. Dans une troisième assiette creuse, ajoutez la chapelure.

Oval-shaped cheese

Step 4

Enrobez le fromage dans la farine. Trempez-le ensuite dans les œufs battus, puis dans la chapelure.

Step 5

Pour une croûte plus épaisse, enrobez le fromage une deuxième fois dans l'œuf battu, puis dans la chapelure.

Oil

Step 6

Ajoutez 15 à 20cl d'huile neutre dans une casserole, sur feu moyen*. Le fromage n'a pas besoin d'être totalement recouvert par l'huile. Quand l'huile commence à grésiller, ajoutez le fromage et faites-le cuire 3 minutes sur chaque face, jusqu'à ce qu'il soit bien doré. Réservez sur du papier absorbant. *Consultez nos astuces pour cette étape.

Spring mix lettuce

Step 7

Servez le fromage pané dans une assiette avec les pommes de terre et la salade verte assaisonnée selon vos goûts. Coupez le chapeau du fromage et trempez-y les pommes de terre. C'est prêt !

Recipe tipAurélie

Vous pouvez également réaliser cette recette au four 15 à 20 minutes à 220°C.

- Aurélie, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy422 cal.
Fat15 g
Carbohydrates39 g
Protein32 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Caprice des Dieux pané, pommes grenailles & salade" contains 422 Energy, 15 g of Fat, 39 g of Carbohydrates, 32 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
169 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Caprice des Dieux pané, pommes grenailles & salade
Play