Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Des saveurs qui sentent bon l’été !
Make sure you have...
Air fryer
Step 1
Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en morceaux.
Step 2
Lavez puis coupez les courgettes en demi-lunes.
Step 3
Épluchez puis coupez les oignons rouges en quartiers. Détachez les pétales.
Step 4
Dans un saladier, mélangez : les poivrons, les oignons, les courgettes, les tomates cerises, la moitié de l'ail râpé et du paprika fumé et un filet d'huile d'olive. Salez et poivrez.
Step 5
Dans un second saladier, mélangez : les crevettes avec le reste du paprika fumé et de l'ail râpé et un filet d'huile d'olive. Salez et poivrez.
Step 6
Sur un pic à brochette*, ajoutez une crevette, un poivron, un oignon, une courgette et une tomate cerise. Répétez cette opération 2 à 3 fois, en fonction de la longueur de votre brochette. Recommencez autant de fois que de brochettes nécessaires.
Step 7
Disposez les brochettes dans le panier du air-fryer avec la grille. Faites-les cuire au air-fryer 8 à 10 minutes à 200°C.
Step 8
Une fois les crevettes dorées et les légumes cuits, sortez les brochettes du air-fryer. Servez-les dans une assiette avec la salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Si vous utilisez des brochettes en bois, trempez-les dans de l'eau pendant 30 minutes avant de griller (à la poêle ou au barbecue) pour éviter qu'elles ne brûlent.
- Aurélie, Food Editor
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 180 cal. |
Fat | 6 g |
Carbohydrates | 11 g |
Protein | 20 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Brochettes de crevettes & légumes au air-fryer" contains 180 Energy, 6 g of Fat, 11 g of Carbohydrates, 20 g of Protein, 5 g of Fiber.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...