Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Bourguignon express
13 reviewsRien de plus facile qu'un bourguignon express pour toute la famille !

Ingredients
Make sure you have...
Utensils
Pot (small), Stovetop
recipe

Step 1
Épluchez puis coupez les oignons en fines lamelles.

Step 2
Épluchez puis coupez les carottes en demi-lunes.

Step 3
Lavez puis coupez les champignons en tranches.
Step 4
Faites fondre une noisette de beurre dans une casserole, sur feu moyen. Ajoutez les oignons, les champignons et les carottes. Salez, poivrez et faites-les revenir 5 à 6 minutes.

Step 5
Une fois les légumes bien dorés, ajoutez la farine et mélangez.

Step 6
Déglacez au vin rouge et mélangez bien, jusqu'à absorption.

Step 7
Ajoutez 80 ml d'eau par personne et le bouillon de bœuf. Mélangez, couvrez et poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes.

Step 8
Ajoutez la joue de bœuf et son jus. Couvrez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes. En fin de cuisson, coupez la joue de bœuf en morceaux.
Step 9
Une fois les légumes fondants, servez le bourguignon dans une assiette creuse. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
| Energy | 632 cal. |
| Fat | 21 g |
| Carbohydrates | 25 g |
| Protein | 65 g |
| Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Bourguignon express" contains 632 Energy, 21 g of Fat, 25 g of Carbohydrates, 65 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
| € | Nos recettes à -2 € par portion |
| €€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
| €€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
D Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...







