Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Tom burger

394 reviews

Connaissez-vous le Tom burger (plus communément appelé le burger à la tomme) ?

Victoire
Victoire
$$$
Very easy
B Nutri-scoreD Green-score
Share iOS
Heart41.6k
Prep Time

9 minutesPrep time

Cooking Pot

40 minutesCook time

Calories

810 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Oven, Pot (small), Frying pan, Parchment paper

recipe

Potato

Step 1

Si besoin, faites décongeler les steaks hachés. Préchauffez votre four à 200°C. Coupez les pommes de terre en frites.

Potato

Step 2

Placez les pommes de terre dans un bol d'eau. Égouttez-les puis replacez-les dans le bol. Ajoutez 1 c. à soupe d'huile d'olive/personne, sel, poivrez, mélangez.

Potato

Step 3

Placez les pommes de terre sur une plaque allant au four. Répartissez-les. Si besoin faire plusieurs plaques. Enfournez 40 minutes à 200°C.

Crème fraîche
Parsley (fresh)

Step 4

Préparez la sauce en mélangeant la crème fraîche, sel, poivre et le persil (ou la ciboulette) ciselé.

Shallot
Ground beef patties

Step 5

Dans un récipient ajoutez les steaks, salez, poivrez, les échalotes hachées, malaxez puis reformez les steaks.

Tomme

Step 6

Coupez le fromage en tranches.

Step 7

5 minutes avant la fin de la cuisson des frites, cuire les steak dans une poêle bien chaude. Aplatissez-les légèrement, cuire 2 minutes sur une face, retournez-les, ajoutez le fromage sur le dessus. Terminez la cuisson à feu moyen selon vos goûts.

Burger bun

Step 8

Profitez-en pour faire dorer vos pains : 15 à 30 secondes suffisent pour qu'ils soient juste dorés.

Potato

Step 9

Une fois les steaks cuits, retirez-les du feu.

Onion jam
Onion jam
Burger bun
Ground beef patties

Step 10

Étalez la crème sur la partie inférieure du pain, ajoutez les steaks sur le dessus, le confit d'oignon, refermez le burger, servez-le avec les frites, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy810 cal.
Fat38 g
Carbohydrates81 g
Protein37 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tom burger" contains 810 Energy, 38 g of Fat, 81 g of Carbohydrates, 37 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreD Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
394 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Tom burger
Play