Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Truite, fondue de poireaux & farfalle

97 reviews

Un classique gourmand, qui se prépare en un rien de temps !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
Share iOS
Heart9.3k
Prep Time

4 minutesPrep time

Cooking Pot

11 minutesCook time

Calories

853 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan, Colander, Pot (small)

recipe

Pasta (farfalle or bow-tie)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. Égouttez-les en fin de cuisson et réservez au chaud.

Leeks

Step 2

Coupez les extrémités du poireau* pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 3

Dans une poêle, faites fondre une noisette de beurre. Ajoutez-y les poireaux égouttés et faites-les revenir 2 minutes, sur feu vif, en remuant.

Boursin cheese (garlic & herb)

Step 4

Baissez à feu moyen, puis ajoutez le fromage ail & fines herbes. Mélangez, puis couvrez et laissez mijoter 7 à 8 minutes.

Trout (fillet)

Step 5

En parallèle, faites fondre une noisette de beurre dans une autre poêle. Ajoutez-y le filet de truite côté peau. Salez, poivrez, et faites-le griller 6 minutes.

Step 6

Dans une assiette, servez les pâtes avec la fondue de poireaux et le filet de truite. Re-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez un quartier de citron, si vous en avez. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipCamille U

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Camille U, Nutritionist

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy853 cal.
Fat35 g
Carbohydrates86 g
Protein44 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Truite, fondue de poireaux & farfalle" contains 853 Energy, 35 g of Fat, 86 g of Carbohydrates, 44 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
97 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Truite, fondue de poireaux & farfalle
Play