Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Steak végé, crème de champignons & polenta

30 reviews

Préparez-vous pour un plat 100% vegan & réconfortant !

Domitille
Domitille
$$$
Easy
A Nutri-scoreA Eco-score
2.2k

5 minutes

Prep time

11 minutes

Cook time

598 cal.

Per serving

Ingredients

Make sure you have...

Margarine (1 Dab), 
Olive oil (1 tsp), 
Water (300 ml)

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Yellow onion

Step 1

Épluchez puis émincez les oignons en fines lamelles.

White mushrooms (whole)

Step 2

Lavez puis coupez les champignons en tranches.

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les champignons et les oignons. Salez, poivrez et faites-les revenir 5 minutes, sur feu vif.

Polenta

Step 4

Pendant ce temps, faites bouillir l'eau (30cl par personne) avec une pincée de sel dans une casserole. Sur feu doux, ajoutez la polenta en pluie tout en fouettant pendant 2 à 3 minutes, jusqu'à obtenir une texture crémeuse.

Step 5

Une fois la polenta épaissie, incorporez un petit morceau de margarine, si vous le souhaitez et poivrez. Mélangez bien et réservez au chaud.

Veggie burger

Step 6

Dans une seconde poêle, faites cuire le steak végétal selon les instructions du paquet, jusqu'à ce qu'il soit bien doré.

Soy cream
Whole grain mustard

Step 7

Une fois les champignons cuits, ajoutez la crème végétale et la moutarde. Mélangez, puis laissez mijoter 1 à 2 minutes supplémentaires, pour que la sauce épaississe.

Step 8

Dans une assiette, servez la polenta avec le steak végétal et la crème de champignons par-dessus. Ré-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez quelques brins de persil, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy598 cal.
Fat27 g
Carbohydrates61 g
Protein23 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Steak végé, crème de champignons & polenta" contains 598 Energy, 27 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
30 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Steak végé, crème de champignons & polenta