Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Soupe de poulet pimentée

29 reviews

Une soupe relevée d'une huile épicée, parce qu'un peu de piquant ne peut pas faire de mal !

Coline
Coline
Cookeo
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart4.5k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

16 minutesCook time

Calories

425 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensil

Cookeo

recipe

Garlic

Step 1

Épluchez puis émincez finement l'ail.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez l'ail et faites-le cuire 1 minute, jusqu'à ce qu'il soit légèrement doré.

Mild chile powder, ground (Espelette)

Step 3

Préparez l'huile au piment. Dans un bol, mélangez : l'huile à l'ail et le piment d'Espelette. Salez et poivrez.

Yellow onion

Step 4

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement les oignons.

Step 5

Dans le bol du Cookeo, ajoutez : un filet d'huile d'olive et les oignons Lancez la cuisson en mode 'dorer' 3 minutes.

Chicken bouillon (cube)
Chicken breast
White rice (long grain)

Step 6

Ajoutez 350 ml d'eau par personne, le bouillon, le poulet et le riz*. Mélangez pour dissoudre le bouillon. Couvrez et lancez la cuisson 'sous pression' pendant 10 minutes. *Consultez nos astuces pour cette étape.

Step 7

Retirer le poulet, et émiettez-le à l'aide de deux fourchettes.

Spinach (fresh)

Step 8

Remettez le poulet dans la soupe et ajoutez les épinards. Lancez la cuisson en mode 'dorer' 2 minutes. Salez, poivrez et mélangez.

Step 9

Servez la soupe dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez un filet d'huile pimentée et re-assaisonnez selon vos gouts. C'est prêt !

😋 Gourmet tipAurélie

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'ajouter du gingembre râpé & de la coriandre fraiche.

- Aurélie, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy425 cal.
Fat9 g
Carbohydrates43 g
Protein40 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Soupe de poulet pimentée" contains 425 Energy, 9 g of Fat, 43 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
29 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Soupe de poulet pimentée