Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Salade d'été, patate douce & œuf

61 reviews

Faites le plein d'énergie avec cette salade gourmande & complète !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
6.5k

5 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

513 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Stovetop, Pot (small)

recipe

Sweet potato

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les patates douces en petits cubes.

Step 2

Sur une plaque ou dans un plat allant au four, ajoutez les cubes de patate douce. Salez, poivrez et arrosez-les d'un filet d'huile d'olive. Mélangez, puis enfournez 25 minutes à 200°C.

Egg

Step 3

Pendant ce temps, faites cuire les œufs pendant 6 minutes dans une casserole d'eau bouillante. Une fois cuits, plongez-les dans de l'eau froide pour stopper la cuisson. Enlevez la coquille délicatement. Réservez.

Cherry tomatoes

Step 4

Lavez puis coupez les tomates cerises en deux.

Cucumber

Step 5

Lavez puis coupez le concombre en fines demi-lunes.

Basil (fresh)

Step 6

Si vous en avez, lavez puis équeutez le basilic. Ciselez-le finement.

Step 7

Préparez la salade. Dans un saladier, ajoutez : les tomates cerises, les concombres et le basilic ciselé (optionnel). Salez, poivrez, ajoutez un filet d'huile d'olive et mélangez.

Step 8

Une fois les patates douces dorées, sortez le plat du four.

Tzatziki

Step 9

Servez les patates douces rôties avec la salade de tomates et concombres, les œufs mollets coupés en deux et le tzatziki. Re-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez quelques feuilles de basilic, s'il vous en reste. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy513 cal.
Fat28 g
Carbohydrates43 g
Protein25 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade d'été, patate douce & œuf" contains 513 Energy, 28 g of Fat, 43 g of Carbohydrates, 25 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
61 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Salade d'été, patate douce & œuf