Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Quiche ricotta, épinards & truite fumée

172 reviews

Légère & fondante en bouche, vous n'avez qu'à l'essayer pour être conquis !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
D Nutri-scoreB Eco-score
9k

18 minutes

Prep time

45 minutes

Cook time

495 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Whisk, Tart pan

recipe

Spinach (frozen)

Step 1

Préchauffez votre four à 180°C. Décongelez les épinards à la poêle ou au micro-ondes, selon les indications du paquet.

Pie crust (ready-to-bake)

Step 2

Pendant ce temps, placez la pâte brisée dans un moule à tarte et piquez-la avec une fourchette. Faites-la précuire 5 minutes à 180°C.

Egg
Ricotta cheese
Parmesan (grated)
Nutmeg (ground)

Step 3

Dans un saladier, cassez les œufs et fouettez-les. Ajoutez ensuite la ricotta, le parmesan râpé et la muscade. Salez, poivrez, puis fouettez le mélange jusqu'à obtenir une préparation homogène. Le mélange est plus épais qu'un appareil à quiche classique.

Step 4

Une fois la pâte précuite, sortez-la du four.

Smoked trout

Step 5

Coupez les tranches de truite fumée en morceaux.

Step 6

Ajoutez les épinards dans le fond de tarte, suivi de la truite fumée et de l'appareil à quiche. Enfournez pour 40 minutes à 180°C, jusqu'à ce que la quiche soit bien dorée.

Step 7

Une fois la quiche cuite, sortez-la du four et servez avec une salade verte. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour réaliser votre propre pâte brisée, tapez “Pâte brisée maison" dans la barre de recherche de l’application !

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy495 cal.
Fat36 g
Carbohydrates21 g
Protein22 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Quiche ricotta, épinards & truite fumée" contains 495 Energy, 36 g of Fat, 21 g of Carbohydrates, 22 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Eco-score

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
172 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Quiche ricotta, épinards & truite fumée