
Salade de quenelles panées & champignons
Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un bon gratin de quenelles comme chez mamie !
Stovetop, Frying pan, Oven
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez les champignons en lamelles.
Step 2
Épluchez puis coupez les oignons en lamelles.
Step 3
Égouttez puis hachez grossièrement les olives.
Step 4
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons et les champignons. Salez, poivrez puis faites-les revenir 5 à 6 minutes, en mélangeant.
Step 5
Ajoutez la sauce tomate et les olives. Mélangez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
Step 6
Pendant ce temps, coupez les quenelles en rondelles épaisses.
Step 7
Beurrez un plat allant au four (le nôtre fait 22 cm de diamètre), puis disposez-y les rondelles de quenelles.
Step 8
Ajoutez le mélange tomates / champignons et parsemez le tout de fromage râpé. Enfournez 20 minutes à 180°C.
Step 9
Une fois les quenelles tendres et le fromage bien gratiné, sortez le plat du four. Servez les quenelles gratinées à la sauce tomate dans une assiette avec la salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 602 cal. |
Fat | 37 g |
Carbohydrates | 43 g |
Protein | 23 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Quenelles gratinées à la sauce tomate & salade" contains 602 Energy, 37 g of Fat, 43 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...
Salade de quenelles panées & champignons
Frittata au chou-fleur & comté
Orzotto crémeux poireaux & œuf mollet
Tartiflette au Pavé d'Affinois
Parmentier de saumon, brocolis & comté
Blanquette de champignons & riz