Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Quenelles gratinées à la sauce tomate & salade

207 reviews

Un bon gratin de quenelles comme chez mamie !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart6.5k
Prep Time

11 minutesPrep time

Cooking Pot

29 minutesCook time

Calories

602 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Frying pan, Oven

recipe

White mushrooms (whole)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez les champignons en lamelles.

Yellow onion

Step 2

Épluchez puis coupez les oignons en lamelles.

Green olives

Step 3

Égouttez puis hachez grossièrement les olives.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons et les champignons. Salez, poivrez puis faites-les revenir 5 à 6 minutes, en mélangeant.

Tomato sauce

Step 5

Ajoutez la sauce tomate et les olives. Mélangez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.

French quenelle

Step 6

Pendant ce temps, coupez les quenelles en rondelles épaisses.

Step 7

Beurrez un plat allant au four (le nôtre fait 22 cm de diamètre), puis disposez-y les rondelles de quenelles.

Shredded cheese

Step 8

Ajoutez le mélange tomates / champignons et parsemez le tout de fromage râpé. Enfournez 20 minutes à 180°C.

Spring mix lettuce

Step 9

Une fois les quenelles tendres et le fromage bien gratiné, sortez le plat du four. Servez les quenelles gratinées à la sauce tomate dans une assiette avec la salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy602 cal.
Fat37 g
Carbohydrates43 g
Protein23 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Quenelles gratinées à la sauce tomate & salade" contains 602 Energy, 37 g of Fat, 43 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
207 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

You may also like...

Quenelles gratinées à la sauce tomate & salade
Play