Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Poulet & patates douces rôties au sirop d’érable

215 reviews

Une recette gourmande aux doux arômes de sirop d'érable !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
15.7k

6 minutes

Prep time

50 minutes

Cook time

650 cal.

Per serving

Ingredients

Utensil

Oven

recipe

Sweet potato

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez la patate douce en cubes.

Red onion

Step 2

Coupez l'oignon rouge en quartiers.

Thyme (dried)

Step 3

Déposez les légumes* dans un plat allant au four. Assaisonnez de sel, de poivre, de thym et d'un filet d'huile d'olive. Mélangez le tout et enfournez pendant 30 minutes à 200°C. *Consultez nos tips pour cette étape

Maple syrup
Whole grain mustard
Pecans

Step 4

Pendant ce temps, préparez la sauce de laquage : mélangez le sirop d'érable, la moutarde à l'ancienne, environ une cuillère à soupe d'huile d'olive par personne, du sel, du poivre et du thym. Optionnel : ajoutez quelques noix de pécan grossièrement concassées, puis mélangez à nouveau.

Chicken breast

Step 5

Au bout de 30 minutes, sortez les légumes du four puis ajoutez-y les blancs de poulet. Salez, poivrez et versez un filet d'huile d'olive. Enfournez de nouveau pendant 10 minutes.

Step 6

Après 10 minutes de cuisson, sortez de nouveau le plat du four et badigeonnez les légumes et le poulet avec la sauce de laquage. Enfournez une dernière fois pendant 10 minutes.

Step 7

Sortez du four et servez. C'est prêt !

Recipe tip

Faites pré-cuire les patates douces quelques minutes à la vapeur, pour des légumes plus tendres.

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy650 cal.
Fat32 g
Carbohydrates52 g
Protein40 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet & patates douces rôties au sirop d’érable" contains 650 Energy, 32 g of Fat, 52 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
215 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Poulet & patates douces rôties au sirop d’érable