Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Ingredients
Utensil
Oven
recipe

Step 1
Préchauffez le four à 220°C. Lavez puis disposez les pommes de terre sur du papier aluminium. Salez, poivrez et badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive. Emballez les pommes de terre, puis disposez-les sur une plaque allant au four. Enfournez 45 à 50 minutes à 220°C.

Step 2
Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement les échalotes.



Step 3
Préparez les rillettes de thon. Dans un bol, mélangez : le thon, la crème fraîche, les échalotes et la ciboulette ciselée, si vous en avez. Salez et poivrez.
Step 4
Une fois les pommes de terre cuites à cœur, sortez-les du four et déballez-les.

Step 5
Coupez les pommes de terre en deux, dans le sens de la longueur et creusez-les légèrement. Garnissez-les en ajoutant : les rillettes de thon puis le fromage râpé par-dessus. Re-enfournez 10 minutes à 220°C.
Step 6
Une fois le fromage fondu et les pommes de terre cuites, sortez-les du four.

Step 7
Servez les pommes de terre au thon avec la salade verte assaisonnée selon vos goûts. Parsemez-les de ciboulette ciselée, s'il vous en reste. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
| Energy | 388 cal. |
| Fat | 18 g |
| Carbohydrates | 27 g |
| Protein | 27 g |
| Fiber | 4 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Pommes de terre au thon au four & salade" contains 388 Energy, 18 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 27 g of Protein, 4 g of Fiber.
Price per portion
| € | Nos recettes à -2 € par portion |
| €€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
| €€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...








