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Pad Thaï végé

340 reviews

Un classique de la cuisine thaïlandaise, revisité en version végé !

Aurélie
Aurélie
$$$
Very easy
C Nutri-scoreA+ Green-score
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Heart23.3k
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

8 minutesCook time

Rest

18 minutesResting time

Calories

586 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Tofu (firm)

Step 1

Si besoin, épongez le tofu puis coupez-le en cubes.

Carrots (fresh)

Step 2

Épluchez puis coupez les carottes en tagliatelle, à l'aide d'un économe.

Soy sauce
Peanut butter
Lime
Garlic

Step 3

Préparez la sauce. Dans un bol, mélangez : la sauce soja, le beurre de cacahuète, le jus de citron vert, l'ail râpé et une demie cuillère à café de sucre par personne (optionnel). Si besoin, ajoutez un filet d'eau pour diluer la sauce.

Step 4

Dans une assiette creuse ou un bol, ajoutez le tofu. Versez la moitié de la sauce par-dessus, puis mélangez bien. Laissez mariner 10 à 15 minutes au frais.

Rice noodles

Step 5

Pendant ce temps, dans une casserole d'eau chaude, réhydratez les nouilles selon les instructions du paquet.

Step 6

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez le tofu mariné et faites-le griller 3 à 4 minutes.

Bean sprouts

Step 7

Ajoutez les pousses de haricots et les lamelles de carottes. Mélangez, puis poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes supplémentaires.

Step 8

Ajoutez ensuite les nouilles et le reste de la sauce. Mélangez bien.

Peanuts
Cilantro (fresh)

Step 9

Servez le pad thaï végé dans un bol ou une assiette creuse. Parsemez de cacahuètes concassées et de coriandre, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy586 cal.
Fat15 g
Carbohydrates81 g
Protein26 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pad Thaï végé" contains 586 Energy, 15 g of Fat, 81 g of Carbohydrates, 26 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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