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Magret de canard & poêlée de fenouil

15 reviews

Un magret rosé à cœur, quoi de meilleur ?

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
B Nutri-scoreC Eco-score
1.6k

10 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

589 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Frying pan, Pot (small), Stovetop

recipe

Fingerling potatoes

Step 1

Lavez puis coupez les pommes de terre en deux ou en quatre, selon leur taille.

Fennel (bulb)

Step 2

Lavez puis coupez le fenouil en quatre. Enlevez le tronc central, puis coupez le reste du fenouil en fines lamelles.

Step 3

Faites chauffer une casserole d'eau bouillante salée. Ajoutez-y les pommes de terre et le fenouil. Faites cuire les légumes 20 à 25 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient tendres.

Duck breast

Step 4

Pendant ce temps, dégraissez votre magret. Quadrillez ensuite la peau en faisant des entailles jusqu’à la chair.

Step 5

Faites chauffer une poêle sur feu moyen. Lorsqu'elle est chaude, ajoutez le magret, côté peau vers le bas. Salez, poivrez, puis laissez cuire 5 à 6 minutes, en enlevant la graisse au fur et à mesure.

Step 6

Retournez le magret. Salez, poivrez et poursuivez sa cuisson 5 à 6 minutes, en l'arrosant de graisse de temps en temps. Veillez à ce que tous les côtés soient bien grillés, puis retirez-le de la poêle. Réservez 5 minutes emballé dans du papier aluminium.

Parsley (fresh)

Step 7

Pendant ce temps, hachez finement le persil.

Lemon

Step 8

Une fois les légumes cuits, égouttez-les. Ajoutez le persil ciselé, du sel, du poivre, le jus de citron et un bon filet d'huile d'olive. Mélangez bien.

Step 9

Coupez le magret en tranches, puis servez-le avec la poêlée de légumes. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy589 cal.
Fat37 g
Carbohydrates35 g
Protein31 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Magret de canard & poêlée de fenouil" contains 589 Energy, 37 g of Fat, 35 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Magret de canard & poêlée de fenouil