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Linguine au porc & poireaux

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Un plat simple, mais redoutablement efficace !

Anaïs
Anaïs
Very easy
C Nutri-scoreB Green-score
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Heart13
Prep Time

4 minutesPrep time

Cooking Pot

13 minutesCook time

Calories

896 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Make sure you have...

Olive oil (1 tsp)
Information

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Pasta (linguine)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, réservez une petite louche d'eau de cuisson, puis égouttez-les.

Shallot

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement l'échalote.

Leeks

Step 3

Coupez les extrémités des poireaux, puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Toulouse sausage

Step 4

Enlevez le boyau des saucisses. Incisez-les dans la longueur, puis décollez la peau.

Step 5

Faites chauffer un filet d’huile d’olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les saucisses et faites-les revenir 4 à 5 minutes, en mélangeant pour les casser en morceaux. Salez et poivrez.

Step 6

Ajoutez les poireaux et les échalotes dans la poêle. Salez, poivrez et mélangez, puis poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes, sur feu moyen, en mélangeant.

Parmesan

Step 7

Ajoutez ensuite le parmesan râpé, les pâtes égouttées et l'eau de cuisson réservée. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 1 minute supplémentaire.

Step 8

Servez les linguine au porc & poireaux dans une assiette creuse. Parsemez de parmesan râpé, s'il vous en reste et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy896 cal.
Fat46 g
Carbohydrates79 g
Protein36 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Linguine au porc & poireaux" contains 896 Energy, 46 g of Fat, 79 g of Carbohydrates, 36 g of Protein, 8 g of Fiber.

Scores

C Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Linguine au porc & poireaux
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