Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Bowl quinoa, concombre & tofu au air-fryer

Be the first to review

Simple, frais, & ultra satisfaisant !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart113
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

15 minutesCook time

Calories

648 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Air fryer

recipe

Quinoa

Step 1

Dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire le quinoa selon les instructions du paquet. Égouttez-le en fin de cuisson.

Cucumber

Step 2

Pendant ce temps, lavez puis coupez le concombre en rondelles.

Tofu (firm)

Step 3

Coupez le tofu en petits cubes.

Flour (all-purpose)

Step 4

Dans une assiette creuse, ajoutez la farine et enrobez-y le tofu, afin que la sauce y adhère mieux.

Step 5

Disposez les cubes de tofu dans le panier du air-fryer avec la grille. Faites-les cuire au air-fryer 10 à 12 minutes à 200°C, en remuant à mi-cuisson.

Peanut butter
Sweet soy sauce
Garlic

Step 6

En parallèle, préparez la sauce. Dans un bol, mélangez : le beurre de cacahuète, la sauce soja sucrée et l'ail râpé.* Si besoin, ajoutez un filet d'eau pour diluer la sauce. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 7

Une fois le tofu bien doré, sortez-le du air-fryer. Ajoutez-le dans un bol avec la sauce. Mélangez bien pour recouvrir le tofu de sauce.

Sesame seeds

Step 8

Servez le quinoa dans une assiette creuse avec le concombre et un filet de sauce soja, s'il vous en reste. Ajoutez les cubes de tofu et parsemez de sésame, si vous en avez. Re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'agrémenter la sauce de gingembre râpé, de cébettes émincées & de sésame.

- Domitille, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy648 cal.
Fat24 g
Carbohydrates78 g
Protein29 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bowl quinoa, concombre & tofu au air-fryer" contains 648 Energy, 24 g of Fat, 78 g of Carbohydrates, 29 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Bowl quinoa, concombre & tofu au air-fryer
Play