Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Blanquette express aux crevettes

Be the first to review

La blanquette : un monument de la gastronomie française ! Et pourquoi ne pas bousculer les codes ?

Coline
Coline
Digicook
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
68

10 minutes

Prep time

23 minutes

Cook time

556 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Digicook, Stovetop, Pot (small)

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Épluchez puis coupez les carottes en rondelles.

Leeks

Step 2

Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc.* Coupez-les en demi-lunes, puis placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Baby bella mushrooms (whole)

Step 3

Lavez puis coupez les champignons en fines lamelles.

Step 4

Dans le bol du Digicook, ajoutez : les carottes, les poireaux et les champignons. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Fermez le couvercle sans le bouchon mesureur et lancez le programme : 'reverse' / 100°C / vitesse 1 / 3 minutes.

Cooked shrimp
Vegetable bouillon (cube)
Heavy cream

Step 5

Ajoutez les crevettes, le bouillon cube, 100ml d'eau par personne et la crème liquide. Fermez le couvercle sans le bouchon mesureur et lancez le programme : 'reverse' / 100°C / vitesse 1 / 20 minutes.

White rice (long grain)

Step 6

En parallèle, dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-le et réservez au chaud.

Step 7

Servez le riz avec la blanquette de crevettes. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

♻️ Zero waste tipMarcy

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Marcy, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy556 cal.
Fat18 g
Carbohydrates68 g
Protein31 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Blanquette express aux crevettes" contains 556 Energy, 18 g of Fat, 68 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 5 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Blanquette express aux crevettes