Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Cake aux lardons & oignons confits

25 reviews

Au dîner, à partager ou pour un buffet, le cake sait se faire apprécier de tous !

Victoire
Victoire
Thermomix
$$$
Very easy
D Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart4.3k
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

40 minutesCook time

Calories

472 cal.Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Thermomix, Cake pan, Frying pan

recipe

Pancetta (cubed)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Dans une poêle chaude, ajoutez les lardons. Faites-les revenir 3 à 4 minutes, sur feu vif.

Whole milk yogurt (plain)
Egg

Step 2

Pendant ce temps, préparez la pâte à cake. Dans le bol de mixage du Thermomix, ajoutez : le yaourt et les œufs. Salez, poivrez puis mélangez 15 secondes / vitesse 3.

Olive oil

Step 3

Ajoutez l'huile d'olive et mélangez à nouveau 15 secondes / vitesse 3.

Flour (all-purpose)
Baking powder

Step 4

Ajoutez ensuite la farine et le levure. Mélangez 20 sec / vitesse 3, jusqu'a obtenir une pâte lisse et homogène.

Onion jam
Shredded cheese

Step 5

Ajoutez les oignons caramélisés, le fromage râpé et les lardons grillés. Incorporez-les à l'aide de la spatule.

Step 6

Versez la pâte dans un moule à cake huilé ou tapissé avec un papier cuisson (le nôtre fait 29 x 10 cm) et enfournez 40 minutes à 180°C.

Step 7

Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Servez-le à l'apéro ou avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy472 cal.
Fat29 g
Carbohydrates34 g
Protein18 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Cake aux lardons & oignons confits" contains 472 Energy, 29 g of Fat, 34 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
25 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Cake aux lardons & oignons confits