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Risotto aux morilles & mascarpone

38 reviews

Le risotto le plus chic de notre répertoire !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
C Nutri-scoreC Green-score
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Heart10.3k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

25 minutesCook time

Rest

30 minutesResting time

Calories

491 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan

recipe

Morels (dried)

Step 1

Si vous utilisez des morilles séchées, réhydratez-les. Dans un bol d'eau chaude, ajoutez les morilles séchées et réservez 30 minutes. Égouttez-les.

Vegetable bouillon (cube)

Step 2

Pendant ce temps, réhydratez le bouillon dans 250 ml d'eau chaude par personne.

Shallot

Step 3

Épluchez puis ciselez les échalotes. Réservez-en un tiers pour la cuisson des morilles.

Step 4

Faites fondre une noisette de beurre dans une casserole, sur feu vif. Ajoutez les échalotes et faites-les revenir 1 minute.

Arborio rice
White wine

Step 5

Ajoutez le riz et faites-le dorer 2 minutes, en mélangeant. Déglacez au vin blanc et mélangez bien, jusqu'à absorption.

Step 6

Ajoutez le bouillon petit à petit. Mélangez à chaque ajout et laissez le bouillon s'évaporer avant de recommencer l'opération, jusqu'à épuisement du bouillon.

Step 7

En parallèle, faites fondre une noisette de beurre dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les morilles re-hydratées et le reste des échalotes. Faites-les revenir 5 à 6 minutes. Déglacez avec un filet de vin blanc, s'il vous en reste, puis poursuivez la cuisson 2 minutes.

Mascarpone
Parmesan (grated)

Step 8

Une fois le riz cuit, ajoutez le mascarpone et le parmesan râpé. Ré-assaisonnez selon vos goûts et poursuivez la cuisson 1 minute en mélangeant.

Step 9

Servez le risotto aux morilles dans une assiette. Parsemez d'un filet d'huile d'olive et de parmesan râpé. Re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy491 cal.
Fat21 g
Carbohydrates60 g
Protein11 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto aux morilles & mascarpone" contains 491 Energy, 21 g of Fat, 60 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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