
Risotto aux morilles & mascarpone
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Qu'y a t-il de meilleur qu'un gratin dauphinois ? Un gratin dauphinois aux morilles !
Oven, Pot (small), Stovetop
Step 1
Si vous utilisez des morilles séchées, réhydratez-les. Dans un bol d'eau chaude, ajoutez les morilles séchées et réservez 30 minutes. Égouttez-les.
Step 2
Pendant ce temps, préchauffez votre four à 180°C. Épluchez puis coupez les pommes de terre en très fines rondelles.
Step 3
Dans une casserole chaude, ajoutez : le lait, l'ail râpé et la muscade. Salez, poivrez et portez à ébullition.
Step 4
Ajoutez les pommes de terre et poursuivez la cuisson 10 minutes, sur feu moyen.
Step 5
Ajoutez ensuite les morilles et poursuivez la cuisson 2 minutes supplémentaires.
Step 6
Dans une plat allant au four (le nôtre fait 20 cm de diamètre), disposez le mélange pommes de terre / morilles. Étalez la crème fraîche sur le dessus, puis enfournez 45 minutes à 180°C.
Step 7
Une fois le gratin dauphinois aux morilles bien doré sur le dessus, sortez-le du four. Servez-le accompagné d'une salade verte. C'est prêt !
Personal notes
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Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 418 cal. |
Fat | 12 g |
Carbohydrates | 67 g |
Protein | 13 g |
Fiber | 8 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin dauphinois aux morilles" contains 418 Energy, 12 g of Fat, 67 g of Carbohydrates, 13 g of Protein, 8 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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