Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Sophistiquée et estivale, cette salade a pris le melon !
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan
Step 1
Lavez puis coupez les courgettes en rondelles.
Step 2
Coupez le melon en deux puis retirez le centre avec les pépins. Coupez ensuite le melon en tranches, retirez la peau, puis coupez des cubes.
Step 3
Déposez le pesto dans un bol et mélangez-le avec un filet d'huile d'olive.
Step 4
Faites chauffer une poêle à feu vif avec un filet d'huile d'olive. Faites griller les rondelles de courgettes 1 minute de chaque côté. Salez et poivrez puis réservez.
Step 5
Dans un plat ou une assiette, ajoutez : les morceaux de melon, les courgettes grillées, le prosciutto, la mozzarella déchirée en morceaux. Assaisonnez ensuite le tout avec la sauce au pesto.
Step 6
Ajoutez par-dessus des feuilles de basilic si vous en avez. Ré-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Pour réaliser votre propre sauce pesto, tapez “Pesto maison" dans la barre de recherche de l’application !
- Domitille, Créatrice de recettes
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 347 cal. |
Fat | 23 g |
Carbohydrates | 14 g |
Protein | 17 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Salade melon, courgettes grillées & pesto" contains 347 Energy, 23 g of Fat, 14 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...