Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Salade de boulgour, œuf mollet & sauce yaourt

Be the first to review

Des ingrédients simples, un résultat délicieux !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart266
Prep Time

10 minutesPrep time

Cooking Pot

10 minutesCook time

Calories

339 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Bulgur wheat

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le boulgour selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez le boulgour. Réservez.

Egg

Step 2

En parallèle, faites cuire les œufs 6 minutes dans une seconde casserole d'eau bouillante. Une fois cuits, plongez-les dans de l'eau froide pour stopper la cuisson. Enlevez la coquille délicatement. Réservez.

Cucumber

Step 3

Pendant ce temps, lavez puis coupez le concombre en dés.

Red onion

Step 4

Épluchez puis émincez finement l'oignon rouge.

Sun-dried tomatoes

Step 5

Égouttez puis coupez les tomates séchées en morceaux.

Mint (fresh)

Step 6

Lavez puis hachez finement la menthe.

Greek Yogurt (plain)
Garlic

Step 7

Préparez la sauce au yaourt. Dans un bol, mélangez : le yaourt grec, l'ail râpé et la moitié de la menthe. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Réservez.

Step 8

Préparez la salade de boulgour. Dans un saladier, mélangez : le boulgour, les tomates séchées, l'oignon rouge, le concombre et le reste de la menthe. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Réservez au frais.

Step 9

Servez la salade de boulgour dans une assiette creuse avec l'œuf mollet coupé en deux et la sauce au yaourt grec. Ajoutez quelques feuilles de menthe, s'il vous en reste, puis re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy339 cal.
Fat18 g
Carbohydrates27 g
Protein15 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade de boulgour, œuf mollet & sauce yaourt" contains 339 Energy, 18 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 15 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Salade de boulgour, œuf mollet & sauce yaourt
Play