Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Oeufs cocotte au chorizo & petits pois
Give a review!Ces œufs cocotte mettront du peps dans votre menu !

Ingredients
Utensil
Oven
recipe

Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Ajoutez les petits pois dans un saladier. Faites bouillir de l'eau dans une casserole ou une bouilloire et versez-la sur les petits pois. Réservez 3 à 4 minutes avant d'égoutter.

Step 2
Pendant ce temps, si besoin, enlevez la peau du chorizo puis coupez-le en petits dés.


Step 3
Beurrez ou huilez les ramequins allant au four. Ajoutez dans le fond des ramequins une cuillère à soupe de crème fraîche, les petits pois égouttés, le chorizo et le parmesan râpé.

Step 4
Cassez délicatement un œuf par ramequin. Poivrez, puis enfournez 10 à 12 minutes à 180°C.

Step 5
Pendant ce temps, faites toaster les tranches de pain au four ou au grille-pain, puis coupez-les afin d'obtenir des mouillettes.

Step 6
Une fois les œufs cuits, sortez-les du four. Servez les œufs cocotte au chorizo & petit pois dans une assiette avec le pain grillé et la salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
| Energy | 816 cal. |
| Fat | 50 g |
| Carbohydrates | 50 g |
| Protein | 38 g |
| Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Oeufs cocotte au chorizo & petits pois" contains 816 Energy, 50 g of Fat, 50 g of Carbohydrates, 38 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
| € | Nos recettes à -2 € par portion |
| €€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
| €€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...







